pentru 1 blat (vom face 2 blaturi):
• 2 oua
• 2 linguri de faina
• 1,5 linguri de cacao
• o jumatate de plic de praf de copt
• 2 linguri de ulei
• 3 linguri de zahar
pentru crema de ciocolata:
• 150 gr ciocolata amaruie
• 200ml frisca lichida
• 5gr de gelatina
pentru crema de visine:
• 200gr visine din compot(cantitate fara lichid)
• 70 ml compot visine
• 5 gr gelatina
• 250 ml frisca lichida
decor:
• 200ml frisca lichida
• ciocolata rasa
• jeleu de visine..sau dupa gustul fiecaruia
Blatul
Facem 2 blaturi, astfel:
Amestecam faina cu praful de copt si cacao.
Amestecam galbenusurile cu uleiul.
Batem spuma tare albusurile apoi adaugam treptat zaharul mixand incontinuu.
Adaugam galbenusurile peste albusuri apoi faina, amestecand usor cu o lingura de lemn.
Punem pe fundul tavii hartie de copt,ungem marginile cu putin ulei si turnam compozitia uniform.
Coacem cca 20-25 min la foc mediu in cuptorul preincalzit.
Crema de ciocolata:
Punem gelatina la hidratat in 6 linguri de compot timp de 5-8min..
Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu 150ml frisca lichida.
Dupa ce s-a topit luam de pe foc si adaugam gelatina hidratata.
Amestecam bine sa se topeasca complet.
Batem restul de frisca tare.O incorporam apoi in ciocolata amestecand bine.
Punem primul blat pe un platou.
Montam in jurul lui inelul de la tava de copt (daca nu aveti tava de copt cu inel detasabil puteti confectiona unul din carton)
insiropam bine cu zeama din compot.
Intindem uniform crema de ciocolata si
punem la frigider minim 30 min sa se intareasca bine.
Crema de visine:
Punem la hidratat gelatina in 6 linguri de compot.Lasam 5-8min.
70 ml compot il punem la incalzit (nu trebuie sa fiarba).
Dupa ce e hidratata gelatina,turnam peste ea compotul cald si amestecam bine pana se dizolva complet gelatina.
Batem frisca tare,adaugam visinele taiate marunt, compotul cu gelatina si amestecam.
Scoatem prajitura din frigider si intindem crema cu visine peste crema de ciocolata.
Insiropam al doilea blat cu compot, il punem deasupra cremei de ciocolata si il dam iarasi la rece 30 min-1 ora dupa care il scoatem si il ornam cu restul de frisca ..dupa imaginatia fiecaruia.