- 275 g biscuiti zdrobiti
- 140 g unt topit
- 1/4 lingurita scortisoara pisata
- 200 ml cafea foarte fierbintea
- 1 si 1/2 lingura gelatina
- 5 linguri apa rece
- 2 oua
- 100 g zahar brun
- 100 g ciocolata amaruie, taiata bucatele
- 200 ml frisca lichida
- frisca batuta, scortisoara si ciocolata rasa, pentru decor
Untul topit se amesteca cu biscuitii si scortisoara. Amestecul obtinut se intinde pe fundul unei tavi rotunde, cu peretii detasabili, captusita cu folie alimentara. Se da tava la rece.
Gelatina se pune 5 minute la inmuiat in apa rece, apoi se incalzeste pe bain-marie pana se dizolva complet (Atentie! Nu trebuie sa fiarba).
Galbenusurile se bat bine cu zaharul.
Ciocolata se pune cu cafeaua intr-un bol, pe bain-marie, si se amesteca pana se topeste ciocolata.
Se adauga amestecul de galbenusuri si se lasa sa fiarba, la foc mic, 1-2 minute, pana se ingroasa crema.
Se da deoparte, se incorporeaza gelatina si se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Se incorporeaza frisca batuta in crema, apoi albusurile spuma.
Crema obtinuta se toarna peste blatul din tava si se lasa la rece pentru cel putin 2 ore.
La momentul servirii, se indepartea marginile formei si se taie tortul in felii. Pe fiecare felie se pune cate o lingura de frisca; se decoreaza cu ciocolata rasa si scortisoara.