Tort de visine

Tort de visine

Ingrediente

blatul de pandispan

- 3 oua oua

- 2-3 linguri de zahar zahar

- 2 linguri iaurt

- 3 linguri faina faina

- 1 praf de sare sare

- 200 ml suc de visine visine pt. insiropat

crema

- 1 cana visine visine (din conserva)

- 200 ml frisca lichida

- 200 g crema de branza (mascarpone)

- 2 liguri zahar zahar pudra

- gelatina

- 100 ml suc de visine visine

decor

- 100 ml frisca

- visine visine

Mod de preparare

Blatul de pandispan

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga galbenusurile si iaurtul amestecand usor de jos in sus, iar la final se incorporeaza faina.

Se toarna pandispanul intr-o tava unsa cu unt si se coace aprox. 30 minute in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade, pana se rumeneste usor (eu am folosit o tava din silicon, in forma de inima).

Cand se raceste pandispanul se taie orizontal in doua parti egale.

Crema

2/3 din visine scurse de zeama se paseaza cu un blenderul. Eu am folosit visine conservate pentru iarna, scurse bine de suc (sucul de visine l-am folosit la insiropat blatul si la pregatirea gelatinei).

Gelatina am pus-o la inmuiat in 100 ml suc de visine pentru 10 minute, dupa care am pus-o pe foc mic, amestecand continu pana la dizolvarea gelatinei.

Frisca lichida se bate bine impreuna cu zaharul pudra, la care se incorporeaza crema de branza, amestecand usor. Se adauga visinele pasate si gelatina.

Crema se pune in frigider pentru a se intari putin.

Pe o farfurie se aseaza prima jumatate de pandispan care se insiropeaza cu suc de visine. Deasupra se pune 1/2 din crema peste care se presara visine intregi.

Se aseaza a doua jumatate de pandispan, se insiropeaza usor si se imbraca tortul cu restul de crema.

Se pune tortul la frigider sa se intareasca crema.

Se orneaza tortul cu frisca si visine, dupa preferinta.