blat:
4 oua
250 gr zahar
10 linguri apa
160 gr nuca macinata
140 gr faina
20 gr cacao
1 praf de copt
crema:
200 gr nuca macinata
100 ml lapte
2 linguri zahar
400 ml frisca
10 gr gelatina
Blatul
Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga din 2 in 2 minute cate o lingura de apa amestecand incontinuu pana obtinem o crema.
Separat se amesteca faina, nuca macinata, cacao, praful de copt si se pun putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Dupa aceea se adauga albusurile batute spuma fara zahar.
Se toarna compozitia intr-o forma de tort ( 26 cm) si se coace in cuptorul preincalzit 25 de minute. Pentru mai multa siguranta faceti testul cu scobitoarea.
Crema
Se pune laptele la foc cu zaharul, separat se dizolva gelatina in putina apa rece. Se adauga la laptele fierbinte apoi se pune nuca. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 400 ml frisca batuta.
Blatul se taia in doua, se insiropeaza cu esenta de rom amestecata cu apa si se umple cu crema.
Se lasa cateva ore la rece si apoi se orneaza cu ciocolata si nuci. Eu am topit 100 gr ciocolata pe care am turnat-o deasupra iar pe margini l-am uns cu miere si apoi am pus nuca macinata.