Tort de lamaie

Tort de lamaie

Ingrediente

blat

- 4 oua oua

- 300 gr. zahar zahar

- 1 lamaie lamaie mare - coaja

- 150 ml. smantana de frisca

- 250 gr. faina faina cu agent de crestere

- 30 gr. malai

- sare sare

- 100 gr.unt unt topit

sirop

- 100 gr. zahar zahar

- 1 lamaie lamaie mare

crema

- 250 gr.unt unt

- 250 gr. zahar zahar pudra

- 2 lamai

decoratiuni de zahar zahar

Mod de preparare

Blatul:

Ouale, coaja de lamaie si zaharul se bat cu mixerul pana devine o crema spumoasa, apoi se adauga smantana si se bate din nou. Incorporez foarte usor faina+malaiul+un praf de sare cernute si untul topit.

Se toarna in tava unsa si se coace 35-40min la 1600C.

Dupa racire, se taie in doua sau trei si se ung foile cu siropul de lamaie (100 gr. Zahar amestecat cu zeama de lamaie)

Crema:

Se pune in robot untul moale, zaharul pudra si coaja de la 2 lamai si se amesteca bine. Se obtine o crema consistenta. Se adauga zeama de lamaie si se amesteca usor.

Se pune crema intre blaturile insiropate si se orneaza dupa preferinta