Tort cu spuma de visine

Tort cu spuma de visine

Ingrediente

blatul

- 3 oua oua

- 3 linguri zahar zahar

- 3 linguri faina faina

- vanilie

siropul

- 100 g visine visine blenduite

- 100 g visine visine intregi (fara samburi)

spuma de visine visine

- 150 g visine visine fara samburi

- 50 g zahar zahar

- 2 albusuri de ou

- 1 praf de sare sare

- zeama de la o lamaie lamaie

- vanilie

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile amestecand usor si apoi faina.

Blatul se coace intr-o forma de tort la 180 grade, timp de 25-30 minute.

Peste blatul rece se pune 100 g visine date prin blender, iar apoi se aseaza deasupra visine crude, fara samburi, unele langa altele. Totul se acopera cu spuma de visine (vezi reteta de spuma de visine), se niveleaza, iar cu o lingurita se fac moațe.

Tortul se serveste rece de la frigidert.