blatul
- 2 oua
- 60 g zahar
- 40 g faina
- 25 g cacao
- 15 g unt
mousse de ciocolata neagra
- 300 g ciocolata neagra
- 40 g unt moale
- 250 g smantana pentru frisca
- 5 g gelatin
- 50 ml apa rece
- 100 g visine din compot (facultativ)
mousse de ciocolata alba
- 300 g ciocolata alba
- 40 g unt moale
- 5 g gelatin
- 50 ml apa rece
- 250 g smantana pentru frisca
Blatul
Ouale intregi se bat bine cu zaharul, aprox. 10 minute
Se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa, cernute si apoi untul topit si racit.
Se pune compozitia intr-o tava (D=21cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 20 de minute, preincalzit la 190 grade.
Mousse de ciocolata neagra
Ciocalata neagra rupta bucati se topeste impreuna cu untul (pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde)
Gelatina se hidrateaza cu apa rece pentru 5 minute
Ciocolata topita calda, se amesteca bine cu gelatina hidratata si dupa ce ajunge la temperature camerei se amesteca usor cu frisca batuta.
Facultativ, se poate pune in moussul de ciocolata visine din compot, stoarse bine si taiate marunt
Blatul racit, se inconjoara cu un inel metalic sau facut din hartie, se toarna moussul de ciocolata deasupra si se niveleaza.
Se introduce prajitura in frigider.
Intre timp se pregateste moussul de ciocolata alba, la fel ca cel de ciocolata neagra si se toarna deasupra prajiturii, introducand tava din nou in frigider.
Se orneaza dupa preferinta