Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata

Ingrediente

blatul

- 2 oua oua

- 60 g zahar zahar

- 40 g faina faina

- 25 g cacao cacao

- 15 gunt unt

mousse de ciocolata ciocolata neagra

- 300 g ciocolata ciocolata neagra

- 40 gunt unt moale

- 250 g smantana pentru frisca

- 5 g gelatin

- 50 ml apa rece

- 100 g visine visine din compot (facultativ)

mousse de ciocolata ciocolata alba

- 300 g ciocolata ciocolata alba

- 40 gunt unt moale

- 5 g gelatin

- 50 ml apa rece

- 250 g smantana pentru frisca

Mod de preparare

Blatul

Ouale intregi se bat bine cu zaharul, aprox. 10 minute

Se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa, cernute si apoi untul topit si racit.

Se pune compozitia intr-o tava (D=21cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 20 de minute, preincalzit la 190 grade.

Mousse de ciocolata neagra

Ciocalata neagra rupta bucati se topeste impreuna cu untul (pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde)

Gelatina se hidrateaza cu apa rece pentru 5 minute

Ciocolata topita calda, se amesteca bine cu gelatina hidratata si dupa ce ajunge la temperature camerei se amesteca usor cu frisca batuta.

Facultativ, se poate pune in moussul de ciocolata visine din compot, stoarse bine si taiate marunt

Blatul racit, se inconjoara cu un inel metalic sau facut din hartie, se toarna moussul de ciocolata deasupra si se niveleaza.

Se introduce prajitura in frigider.

Intre timp se pregateste moussul de ciocolata alba, la fel ca cel de ciocolata neagra si se toarna deasupra prajiturii, introducand tava din nou in frigider.

Se orneaza dupa preferinta