Tocanita de galbiori

Tocanita de galbiori

Ingrediente

- 1/2 kg galbiori spalati si curatati de impuritati

- 2 linguri ulei

- 1 ceapa ceapa mare rosie taiata marunt

- 1 ardei gras ardei gras sau kapia taiat cubulete

- 1 conserva rosii rosii cubulete

- sare sare, piper piper

- patrunjel

- oregano (optional)

Mod de preparare

Se incinge uleiul si se caleste ceapa, pana devine sticloasa

Se adauga ardeiul gras si se mai lasa 2-3 min., amestecand continuu

Se adauga rosiile din conserva, dupa care se pun galbiorii (galbiorii mai mari se taie in 2-3 bucati)

Se lasa legumele la inabusit / cu capacul pus, cca 15 min, pana cand se inmoaie legumele

La final se adauga usturoiul tocat marunt, sare, piper, patrunjel si oregano (sau condimentele preferate).

Tocanita de galbiori se serveste calda, cu mamaliguta.