Tarta de lamaie

Tarta de lamaie

Ingrediente

crusta

- 250 g faina faina

- 120 gunt unt rece

- 50 ml apa rece

- 1 galbenus ou

- 2 linguri zahar zahar pudra

- 1 praf sare sare

crema

- 200 g zahar zahar pudra

- 5 oua oua

- 150 ml suc lamaie lamaie

- 130 ml smantana dulce

- coaja rasa de la 4 lamai

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, untul taiat cubulete, zaharul pudra si sarea. Cu degetele se incorpreaza untul in faina, pana compozitia devine ca un nisip umed. Se adauga galbenusul si apa rece se amesteca bine si se framanta putin pana devine un aluat omogen. Atentie, nu trebuie framantat prea mult.

Se inveleste aluatul in folie alimentara si se pune la frigider pentru 15 minute.

Aluatul racit se aseaza intr-o tava de tarta unsa cu unt si se preseaza cu mainile, radicand aluatul si pe peretii formei. Se inteapa aluatul cu furculita bine, pentru a nu se umfla la copt.

Se pune tava la frigider 20 minute. Aluatul racit se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumeneste. Se lasa la racit.

Intr-un bol se amesteca bine ouale cu zaharul pudra, se adauga smantana dulce, se amesteca, se adauga zeama si coaja de lamaie. Se amesteca totul bine.

Crusta racita se scoate din tava. In tava se pune o hartie de copt, peste care se aseaza crusta, pentru a putea scoate mai usor tarta din tava cand este gata.

In crusta se toarna crema si se introduce tava la cuptor la 160 grade, pentru aprox. 30 minute.

Tarta trebuie sa fie bine coapta pe margini si usor moale in mijloc.

Tarta se raceste la temperature camerei si apoi se pune in frigider minim 3 ore (ideal de seara pana dimineata).

Tarta este extrem de aromata si foarte gustoasa.