Tarta cu spanac si rosiiTarta cu spanac si rosii

Tarta cu spanac si rosii

Ingrediente

- 1 lingura ulei

- 1 ceapa ceapa

- 200 g spanac

- 4 oua oua

- 1/2 cana faina faina

- 1/2 lingurita praf de copt

- 1 1/2 cana lapte lapte

- sare sare si piper piper

- 100 g cascaval cascaval ras

- rosii rosii cherry

Mod de preparare

Ceapa tocata se inmoaie pe foc cu o lingura de ulei, se adauga spanacul si se amesteca pe foc aprox. 2-3 minute.

Intr-un castron se bat ouale impreuna cu faina amestecata cu praful de copt, se toarna laptele si se amesteca apoi cu compozitia de spanac si ceapa. Se potriveste de sare si piper.

Se toarna compozitia intr-o forma unsa (daca forma e de silicon nu trebuie unsa), se presara cascaval ras si se aseaza deasupra rosii cherry taiate in doua. Nu se umple forma pana sus, deoarece in cuptor compozitia creste.

Tarta se coace 30-40 minute in cuptorul incins la 180 grade pana se rumeneste.

Eu am folosit forme de silicon cu diametrul de 12 cm, asezate in tava de aragaz.

Cine doreste poate face in prealabil o crusta de aluat in care toarna compozitia, ca la orice tarta. Eu am preferat sa fac tarta fara crusta.