- 3-4 mere mari
- 4-5 linguri zahar
- 1 lingura unt
- 400 g aluat foitaj
Se curata si se taie merele in felii groase.
Se pune zaharul, direct in forma de tarta, sa se caramelizeze.
Cand se lichefiaza tot zaharul (fara sa se arda) se adauga untul si se amesteca sa se incorporeze in caramel.
Peste caramelul fierbinte se aseaza feliile de mar cu scobitura in sus.
Se aseaza foaia de aluat deasupra formei de tarta si se decupeaza cu un cutit ceea ce depaseste dimensiunea acesteia. Marginile le presam foarte usor peste mere.
Se introduce tarta in cuptorul preincalzit la 180 grd. si in aproximativ 30 de minute este gata (cand e frumos rumenita).
Se scoate din cuptor si se acopera forma in care s-a copt cu platoul de pe care se va servi tarta. Se apuca ferm, cu ambele maini, atat forma de tarta cat si platoul si cu o miscare rapida, se intoarce totul cu josul in sus, astfel incat forma sa se sprijine deasupra platoului.
Se lasa sa se scurga deasupra tartei cat mai mult din deliciosul sirop format in timpul coacerii.