Tarta cu crema de oua

Tarta cu crema de oua

Ingrediente

blat

- 250 gr biscuiti obisnuiti

- 1/2 lingurita sare sare

- 2 linguri zahar zahar (facultativ)

- 100 grunt unt topit

crema

- 3 oua oua

- 1 galbenus

- vanilie

- 200 gr zahar zahar tos

- 110 gr zahar zahar brun

- 1 lingura malai fin

- 1/4 lingurita sare sare

- 100 grunt unt topit

Mod de preparare

Se macina biscuitii si se amesteca cu sarea, zaharul si untul topit

Se pune compozitia intr-o tava de tarta cu pereti detasabili, se preseaza cu degetele pe marginile formei, iar pe fundul tevii biscuitii se niveleaza si se preseaza cu un pahar. Se raceste in frigider 20 minute, dupa care se coace 12-15 minute in cuptorul preincalzit la 170 grade.

Pentru crema se bat putin 3 oua si galbenusul, se adauga vanilia, zaharul, sarea si malaiul. Se amesteca si se incorporeaza untul topit.

Se toarna compozitia in tava peste crusta de biscuiti si se da la cuptor pentru aprox. 40 munute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Dupa ce se raceste se scoate din tava si se taie felii.

Se poate servi cu inghetata alaturi.