blat
- 250 gr biscuiti obisnuiti
- 1/2 lingurita sare
- 2 linguri zahar (facultativ)
- 100 gr unt topit
crema
- 3 oua
- 1 galbenus
- vanilie
- 200 gr zahar tos
- 110 gr zahar brun
- 1 lingura malai fin
- 1/4 lingurita sare
- 100 gr unt topit
Se macina biscuitii si se amesteca cu sarea, zaharul si untul topit
Se pune compozitia intr-o tava de tarta cu pereti detasabili, se preseaza cu degetele pe marginile formei, iar pe fundul tevii biscuitii se niveleaza si se preseaza cu un pahar. Se raceste in frigider 20 minute, dupa care se coace 12-15 minute in cuptorul preincalzit la 170 grade.
Pentru crema se bat putin 3 oua si galbenusul, se adauga vanilia, zaharul, sarea si malaiul. Se amesteca si se incorporeaza untul topit.
Se toarna compozitia in tava peste crusta de biscuiti si se da la cuptor pentru aprox. 40 munute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Dupa ce se raceste se scoate din tava si se taie felii.
Se poate servi cu inghetata alaturi.