- foietaj
- 1 piept de pui sau 200 gr. kaizer
- 300 gr de ciuperci
- un sfert de ardei gras
- 100 gr. cascaval
- 1 ou
- sare
- piper
- mac (optional)
Se intinde foietajul. Se fierbe pieptul de pui (poti folosi si piept de pui prajit sau kaiser), dupa care se taie in fasii mici. Ciupercile crude si ardeiul gras se taie fideluta, iar cascavalul se da prin razatoare, apoi toata aceasta umplutura se amesteca cu sare si piper, dupa gust. Foietajul se cresteaza la margini in fasii de 2 centimetri, exact ca un bradut. Se pune umplutura in mijlocul foietajului, pe lung, iar fasiile se impletesc, pentru a arata ca un spic. Spicul rezultat se unge cu oul batut, se presara mac (optional), se da la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 20 de minute, la foc domol.
Se serveste cald! Poti adauga si un strop de ketchup.