Salata de morcovi cu iaurt si usturoi

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi

Ingrediente

- 400 g morcov morcovi

- 100 g iaurt tare (iaurt extra de la milli)

- zeama de la o lamaie lamaie

- 1-2 catei de usturoi usturoi

- 2 linguri de ulei de masline

- patrunjel, sare sare

Mod de preparare

Mai intai punem iaurtul la scurs intr-o sita foarte fina sau intr-o sita normala in care punem tifon. E nevoie de un iaurt tare, in stilul celui grecesc, deoarece altfel sosul ar fi prea lichid, ceea ce nu ne dorim deloc.

Curatam morcovii si ii dam prin razatoarea mare.

Incingem uleiul si calim morcovii timp de cateva minute, doar cat sa se inmoaie putin, dupa care ii lasam sa se raceasca.

Amestecam morcovii cu iaurtul scurs, usturoiul pisat, zeama de lamaie si sare dupa gust.

Lasam salata la frigider pentru 30 - 45 de minute, o mai potrivim de sare si zeama de lamaie si o ornam din belsug cu frunze de patrunjel.