Rulada cu spanac si branza

Rulada cu spanac si branza

Ingrediente

- 150 g baby spanac

- 6 oua oua

- 6 linguri ulei

- 3 linguri smantana sau iaurt gras

- 6 linguri faina faina

- 1 plic praf de copt

- sare sare

- 300 g telemea rasa

Mod de preparare

Frunzele de spanac (eu am pus si rucola) se spala, se scurg si se rup bucati mici.

Galbenusurile se freaca cu uleiul si sarea. Se adauga smantana si apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile batute spuma se incorporeaza usor in compozitie. La final se adauga frunzele de spanac si se amesteca.

Compozitia se toarna in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt unsa bine cu unt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, aprox. 20 minute.

Cand este gata, blatul se dezlipeste de pe hartia de copt si cat este cald, se intinde branza rasa (eu am folosit telemea in amestec cu branza dulce). Se ruleaza strans, se infasoara intr-un prosop si se lasa la frigider minim 2 ore.

Se taia felii inainte de a fi servita.