- 150 g baby spanac
- 6 oua
- 6 linguri ulei
- 3 linguri smantana sau iaurt gras
- 6 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- sare
- 300 g telemea rasa
Frunzele de spanac (eu am pus si rucola) se spala, se scurg si se rup bucati mici.
Galbenusurile se freaca cu uleiul si sarea. Se adauga smantana si apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile batute spuma se incorporeaza usor in compozitie. La final se adauga frunzele de spanac si se amesteca.
Compozitia se toarna in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt unsa bine cu unt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, aprox. 20 minute.
Cand este gata, blatul se dezlipeste de pe hartia de copt si cat este cald, se intinde branza rasa (eu am folosit telemea in amestec cu branza dulce). Se ruleaza strans, se infasoara intr-un prosop si se lasa la frigider minim 2 ore.
Se taia felii inainte de a fi servita.