Rulada cu gem de gutui

Rulada cu gem de gutui

Ingrediente

- 3 oua oua

- sare sare

- 3 linguri zahar zahar

- zeama de lamaie lamaie

- 3 linguri ulei

- 3 linguri faina faina

- vanilie

- gem de gutui

- cateva nuci prajite si faramitate cu sucitorul

glazura

- 100 g ciocolata ciocolata

- 50 ml frisca

- 20 grunt unt

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga zaharul si zeama de la o jumatate de lamaie si se bat in continuare foarte bine.

Se incorporeaza usor vanilia si galbenusurile amestecate cu uleiul, iar apoi faina.

Se toarna compozitia in tava de aragaz (28x30cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.

Se coace in cuptorul incalzit la 180 grade timp de aprox. 25 minute, pana se rumeneste usor.

Blatul cald se ruleaza impreuna cu hartia de copt si se tine rulat pana se raceste.

Se desface blatul, se scoate hartia de copt si se unge cu gemul amestecat cu putina nuca coapta in cuptor si maruntita. Se rulaza strans impreuna cu gemul si se pune intr-un servet curat la rece cel putin pentru o jumatate de ora.

Ciocolata se topeste la bain-marie impreuna cu untul si smantana si se toarna uniform peste rulada.

Rulada se taie cu ajutorul unui cutit cu lama fierbinte(o introducem in apa fierbinte).