Rulada cu gem de capsuni

Rulada cu gem de capsuni

Ingrediente

- 3 oua oua

- 3 linguri zahar zahar

- 3 linguri iaurt gras

- 3 linguri faina faina

- 1 praf de sare sare

- 1/2 lamaie lamaie

- 1 vanilie

- gem de capsuni capsuni/caise caise/etc

glazura

- 100g ciocolata ciocolata alba

- 50 ml frisca lichida

- 20 gunt unt moale

- bombonele decor

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga zaharul si zeama de la o jumatate de lamaie si se bat in continuare foarte bine.

Se incorporeaza usor vanilia si galbenusurile amestecate cu iaurtul, iar apoi faina.

Se toarna compozitia in tava de aragaz (28x30cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.

Se coace in cuptorul incalzit la 180 grade timp de aprox. 25 minute, pana se rumeneste usor.

Blatul cald se ruleaza impreuna cu hartia de copt si se tine rulat pana se raceste.

Se desface blatul, se scoate hartia de copt si se unge cu gemul. Se rulaza impreuna cu gemul si se pune intr-un servet curat la rece cel putin pentru o jumatate de ora.

Ciocolata se topeste la bain-marie impreuna cu untul si smantana si se toarna uniform peste rulada si se presara bombonele pentru decor

Rulada se taie cu ajutorul unui cutit ascutit.