- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri iaurt gras
- 3 linguri faina
- 1 praf de sare
- 1/2 lamaie
- 1 vanilie
- gem de capsuni/
caise/etc
glazura
- 100g ciocolata alba
- 50 ml frisca lichida
- 20 g unt moale
- bombonele decor
Albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga zaharul si zeama de la o jumatate de lamaie si se bat in continuare foarte bine.
Se incorporeaza usor vanilia si galbenusurile amestecate cu iaurtul, iar apoi faina.
Se toarna compozitia in tava de aragaz (28x30cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
Se coace in cuptorul incalzit la 180 grade timp de aprox. 25 minute, pana se rumeneste usor.
Blatul cald se ruleaza impreuna cu hartia de copt si se tine rulat pana se raceste.
Se desface blatul, se scoate hartia de copt si se unge cu gemul. Se rulaza impreuna cu gemul si se pune intr-un servet curat la rece cel putin pentru o jumatate de ora.
Ciocolata se topeste la bain-marie impreuna cu untul si smantana si se toarna uniform peste rulada si se presara bombonele pentru decor
Rulada se taie cu ajutorul unui cutit ascutit.