- o vanata
- un dovlecel
- 2 rosii
- 1 ardei verde
- 1 ardei rosu
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- rozmarin
- busuioc
- cimbru
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi (mai mare)
- o cana suc de rosii
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca foarte fin, apoi se amesteca cu sucul de rosii, o lingura ulei de masline, sare, piper si o lingurita de condimente uscate.
Se toarna amestecul intr-un vas oval sau rotund, eu am folosit un vas de iena.
Vanata, dovlecelul, rosiile si ardeii se spala, apoi se taie rondele cat mai subtiri. Eu am folosit doar jumatate de vanata, era prea mare... Se aseaza apoi in tava, o felie de vanata, ardei verde si rosu, dovlecel si rosie, cat mai strans posibil, sub forma de evantai, atat cat permite vasul. Se stropesc legumele cu cealalta lingura de ulei de masline, se sareaza si pipereaza si se presara iar ierburi uscate din belsug. Eu am pus si o crenguta de rozmarin proaspat.
Se acopera vazul cu capac sau folie si se pune in cuptorul incins, la foc mediu, cam 45 de minute. Verificati sa nu se rumeneasca prea tare. Legumele trebuie sa fie patrunse, dar sa nu se dezmembreze.
Se scoate vasul din cuptor, se lasa putin la racit si se serveste cu patrunjel verde deasupra.