Prajitura suedeza cu mere

Prajitura suedeza cu mere

Ingrediente

- 250 g faina faina

- 150 g zahar zahar

- 2 lingurite praf de copt

- 1 lingurita scortisoara

- 150 gunt unt

- 3 oua oua

- 3-4 meremere mari

glazura

- 35 gunt unt

- 1,5 lingurite scortisoara

- 5 lingurite zahar zahar

- gem de caise caise (optional)

Mod de preparare

Se amesteca prafurile intr-un castron (faina, zaharul, praful de copt si scortisoara)

In alt castron se bat ouale si se amesteca cu untul topit

2 mere se curate si se taie cubulete

Peste prafuri se pun cubuletele de mere, se amesteca, apoi se incorporeaza ouale cu untul. Se amesteca bine cu o lingura.

Restul de mere se curate si se taie felii subtiri.

Compozitia se toarna intr-o forma de tort de 23-25 cm sau intr-o tava dreptunghiulara. Se niveleaza.

Deasupra se aseaza feliile de mere si se introduce tava in cuptorul preincazit la 180 grade, timp de 50 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Pentru glazura, intr-o cratita se pune pe foc untul, scortisoara si zaharul amestecand mereu, pana se topeste zaharul. Atentie, nu trerbuie sa fiarba.

Se toarna glazura peste prajitura, niveland cu o spatula.

Optional, se poate pune deasupra gem de caise