- 250 g faina
- 150 g zahar
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 150 g unt
- 3 oua
- 3-4 mere mari
glazura
- 35 g unt
- 1,5 lingurite scortisoara
- 5 lingurite zahar
- gem de caise (optional)
Se amesteca prafurile intr-un castron (faina, zaharul, praful de copt si scortisoara)
In alt castron se bat ouale si se amesteca cu untul topit
2 mere se curate si se taie cubulete
Peste prafuri se pun cubuletele de mere, se amesteca, apoi se incorporeaza ouale cu untul. Se amesteca bine cu o lingura.
Restul de mere se curate si se taie felii subtiri.
Compozitia se toarna intr-o forma de tort de 23-25 cm sau intr-o tava dreptunghiulara. Se niveleaza.
Deasupra se aseaza feliile de mere si se introduce tava in cuptorul preincazit la 180 grade, timp de 50 minute. Se face testul cu scobitoarea.
Pentru glazura, intr-o cratita se pune pe foc untul, scortisoara si zaharul amestecand mereu, pana se topeste zaharul. Atentie, nu trerbuie sa fiarba.
Se toarna glazura peste prajitura, niveland cu o spatula.
Optional, se poate pune deasupra gem de caise