- 5 linguri făină
- 5 linguri griş
- 2-3 linguri zahăr
- ½ praf de copt
- 1,5 kg mere rase
- 1 lingurita scorţişoară
- optional nucă sau gutuie rasă / gem gutui
- 5 linguri de ulei
Se amestecă prafurile (faina, gris, zahar, praf copt)
Se rad merele curăţate, se adaugă scorţişoara, şi optional nucă sau gutuie rasă (gem)
Într-o tavă unsă cu margarină sau unt se pune:
- 1/3 din prafuri,
- ½ din merele rase (nestoarse), se preseaza bine cu mana
- 1/3 din prafuri
- ½ din merele rase, se preseaza bine cu mana
- 1/3 din prafuri
- 5 linguri de ulei de-asupra
Se dă la cuptor aprox. 1 oră la 200 0C
Se taie rece
NOTĂ: Straturile de prafuri nu trebuie să fie prea groase, doar cât să acopere
bine suprafata respectiva.
Poftă bună !!!!!