Prajitura cu visine si ciocolata 3

Prajitura cu visine si ciocolata 3

Ingrediente

- 4 oua oua

- 4 linguri zahar zahar

- 4 linguri faina faina

- 2 linguri cacao cacao

- 2,5 linguri de apa

- 1,5 linguri de ulei

- 1/2 praf de copt

- 400 g visine visine din compot

- 250 g frisca lichida

- 250 g ciocolata ciocolata

- 1 foaie de gelatina (4 g gelatina granule)

- 100 g visine visine pentru ornat

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile amestecate cu apa si uleiul si apoi faina impreuna cu cacaoa si praful de copt cernute, amestecand usor. Se coace in tava (18x30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 grade, timp de apox. 20 minute (se face testul cu scobitoarea).

Frisca lichida se pune intr-o craticioara si cand ajunge la punctual de fierbere, se da la o parte de pe foc si se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca pana cand crema devine omogena si se da la rece pentru 2-3 ore.

Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa

Visinele din compot se paseaza cu blendarul si se fierb 3-4 minute. Se opreste focul, se pune gelatina si se lasa la racit.

Se scoate crema de la rece si se mixeaza pana capata o consistenta bine legata si pufoasa.

Blatul se taie in doua

Primul blat se insiropeaza cu zeama de compot, se intinde deasupra jumatate din visinele pasate peste care se aseaza jumatate din crema de ciocolata.

Deasupra se pune a doua foaie de blat, se insiropeaza si se unge cu visinele pasate si apoi cu crema de ciocolata. Se orneaza cu visine din compot.

Prajitura se taie dupa ce s-a racit bine.