Prajitura cu rubarba

Prajitura cu rubarba

Ingrediente

- 180 g. faina faina

- 1 praf de sare sare

- 1 lingurita praf de copt

- 80 g.unt unt

- 50 g. zahar zahar

- 2 galbenusuri de ou

- 1 lingura smantana

- 3 albusuri de ou

- 100 g. zahar zahar tos

- 400 g. rubarba

- 150 g. capsuni capsuni/zmeura (facultativ)

Mod de preparare

Cerneti faina, sarea si praful de copt intr-un castron, puneti untul taiat cubulete si amestecati rapid cu varful degetelor, pana cand obtineti niste “firimituri”.

Se adauga zaharul, apoi galbenusurile pe rand, amestecand usor si la final smantana.

Aluatul nu trebuie framantat, se amesteca ingredientele doar cat e necesar pentru a obtine un aluat omogen.

Se formeaza un patrat care se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider pentru 30 min.

Dupa ce aluatul a stat la frigider, se intinde intr-o tava 30x18cm tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu furculita pe alocuri.

Separat se bat bine 4 albusuri cu zaharul tos adaugat treptat.

Rubarba se taie felii de aprox. 1 cm si se amesteca usor in albusul batut spuma.

Facultativ se pot adauga 150 g. capsuni sau zmeura (proaspata sau congelata).

Compozitia de albus cu fructe se toarna in tava peste aluat si se introduce in cuptorul incins la 170 grade timp de 40-50 min (cuptor electric - 6th - 170 grade, prajituri, nivel 2, 50 min), pana prajitura devine aurie.

Dupa ce prajitura s-a racit complet, se scoate din tava cu tot cu hartia de copt, dupa care se feliaza foarte usor.