Prajitura cu portocale si nuci

Prajitura cu portocale si nuci

Ingrediente

pandispan

- 6 oua oua

- 6 linguri zahar zahar

- 6 linguri ulei sau iaurt

- 5 linguri faina faina

- 2 lingura cacao cacao

- zeama de la o portocala portocala

foaia de bezea

- 8 albusuri

- 200 g zahar zahar

- 200 g nuci macinate

- 1 lamaie lamaie - zeama

- un praf de sare sare

- 2 linguri de faina faina

crema

- 8 galbenusuri

- 100 g zahar zahar pudra

- 3 linguri lapte lapte

- 1 lingura zeamil sau faina faina

- 300 gunt unt moale

- coaja rasa de la o portocala portocala

Mod de preparare

Pentru pandispan se bat bine albusurile cu un praf de sare, zeama de portocala si zaharul. Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul sau iaurtul si se incorporeaza usor in albusuri. Se adauga apoi faina si cacaoa cernute, amestecand usor. Se toarna compozitia in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade timp de aprox. 20 minute.

Pentru foaia de bezea se bat bine 8 albusuri cu zeama de lamaie si zaharul se adauga nuca macinata si faina, amestecand usor. Se toarna compozitia in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade timp de aprox. 15 minute.

Pentru crema se amesteca 8 galbenusuri cu zaharul, zeamilul si laptele si se pune pe foc in bain marin, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa. Crema de galbenusuri racorita se amesteca cu untul moale batut cu coaja de portocala.

Foaia de pandispan se aseaza in tava folosita la copt, se insiropeaza cu zeama de portocala, se pune 3/4 din crema, se aseaza deasupra foaia de bezea si la sfarsit se unge deasupra cu restul de crema.

Se da prajitura la frigider pentru cateva ore, dupa care se taie bucatele si se pune deasupra ciocolata rasa.