pandispan
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri ulei sau iaurt
- 5 linguri faina
- 2 lingura cacao
- zeama de la o portocala
foaia de bezea
- 8 albusuri
- 200 g zahar
- 200 g nuci macinate
- 1 lamaie - zeama
- un praf de sare
- 2 linguri de faina
crema
- 8 galbenusuri
- 100 g zahar pudra
- 3 linguri lapte
- 1 lingura zeamil sau faina
- 300 g unt moale
- coaja rasa de la o portocala
Pentru pandispan se bat bine albusurile cu un praf de sare, zeama de portocala si zaharul. Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul sau iaurtul si se incorporeaza usor in albusuri. Se adauga apoi faina si cacaoa cernute, amestecand usor. Se toarna compozitia in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade timp de aprox. 20 minute.
Pentru foaia de bezea se bat bine 8 albusuri cu zeama de lamaie si zaharul se adauga nuca macinata si faina, amestecand usor. Se toarna compozitia in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade timp de aprox. 15 minute.
Pentru crema se amesteca 8 galbenusuri cu zaharul, zeamilul si laptele si se pune pe foc in bain marin, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa. Crema de galbenusuri racorita se amesteca cu untul moale batut cu coaja de portocala.
Foaia de pandispan se aseaza in tava folosita la copt, se insiropeaza cu zeama de portocala, se pune 3/4 din crema, se aseaza deasupra foaia de bezea si la sfarsit se unge deasupra cu restul de crema.
Se da prajitura la frigider pentru cateva ore, dupa care se taie bucatele si se pune deasupra ciocolata rasa.