blat
- 4 oua
- 125 g zahar
- 75 g faina
- 50 g cacao
- 30 g unt
mousse de ciocolata neagra
- 300 g ciocolata neagra
- 40 g unt moale
- 250 g smantana pentru frisca
- 5 g gelatin
- 50 ml apa rece
mousse de ciocolata alba
- 300 g ciocolata alba
- 40 g unt moale
- 5 g gelatin
- 50 ml apa rece
- 250 g smantana pentru frisca
visine din compot
glazura de ciocolata
Blatul
Ouale intregi se bat bine cu zaharul, aprox. 10 minute
Se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa, cernute si apoi untul topit si racit.
Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 25 de minute, preincalzit la 190 grade.
Daca blatul iese prea gros, se poate taia in doua, dupa ce s-a racit bine.
Mousse de ciocolata neagra
Ciocalata neagra rupta bucati se topeste impreuna cu untul (pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde)
Gelatina se hidrateaza cu apa rece pentru 5-10 minute
Ciocolata topita calda, se amesteca bine cu gelatina hidratata si dupa ce ajunge la temperature camerei se amesteca usor cu frisca batuta.
Blatul racit, se inconjoara cu un inel metalic sau facut din hartie, se toarna moussul de ciocolata si se niveleaza.
Deasupra se pun visinele scurse bine de sirop si se apasa in crema.
Se introduce prajitura in frigider.
Intre timp se pregateste moussul de ciocolata alba, la fel ca cel de ciocolata neagra si se toarna deasupra prajiturii, introducand tava din nou in frigider.
Cand s-a intarit bine, se poate orna cu glazura de ciocolata.