Prajitura cu mere si caramel

Prajitura cu mere si caramel

Ingrediente

- 6-7 meremere

- 5 linguri de zahar zahar

- 100 gunt unt

- 4 oua oua

- 2 linguri de ulei

- 4 linguri zahar zahar

- 1 zahar zahar vanilat

- zeama de la 1/2 lamaie lamaie

- 4 linguri faina faina

- 1/2 praf de copt

Mod de preparare

Se curata merele de cotor si de coaja si se taie felii rotunde

Intr-o tava rotunda sau o cratita se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar. Zaharul caramel se intinde pe fundul tavii si putin pe margini (~ doua degete).

Cand caramelul s-a racit, se aseaza pe fundul tavii rondelele de mere, suprapuse. Deasupra se pune untul taiat bucatele.

Se da la cuptor, la foc potrivit, pana se inmoaie merele. Dupa ce s-au copt merele se scoate tava din cuptor.

Intre timp se face pandispanul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul, vanilia si zeama de lamaie. Se bat albusurile in continuare bine, se incorporeaza galbenusurile frecate cu uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt

Se toarna aluatul peste mere si se da la cuptor pana se rumeneste usor (se incearca cu scobitoarea).

Se desprinde prajitura de pe marginea tavii (cu un cutit) si se rastoarna pe un platou.

Cine doreste poate servi prajitura cu frisca