Prajitura cu fulgi de ovaz si nuca

Prajitura cu fulgi de ovaz si nuca

Ingrediente

- 1/2 cana fulgi de ovaz (oats)

- 3/4 cana apa fierbinte (clocotita)

- 1 cana zahar zahar

- 2/3 cani faina faina

- 1/2 lingurita sare sare

- 1/2 lingurita bicarbonat

- 1 ou

- 1/4 canaunt unt

<> pentru ornat

- 3 linguriunt unt topit

- 1/3 cana zahar zahar brun

- 1/2 cana nuca de cocos

- 1/2 cana nuci taiate marunt

- 2 linguri de lapte lapte

- 1/2 lingurita esenta de vanilie

- 2 plicuri zahar zahar vanilat(amestecate cu nuca de cocos)

- visine visine din compot (optional)-pentru un gust mai acrisor

Mod de preparare

Amestecam fulgii cu apa fierbinte si ii acoperim cateva minute. Amestecam restul ingredientelor si la sfarsit amestecam si fulgii. Turnam compozitia intr-o tava de iena sau o tava unsa cu unt (pentru a nu se prinde) si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade. Lasam prajitura in cuptor aprox 25 de minute.

Combinati toate ingredientele pt. ornat si asezati-le peste prajitura scoasa din cuptor. Mai dati la cuptor prajitura cateva minute, pana nuca de cocos devine aurie. (Daca aveti optiunea gril, folositi-o).

O prajitura delicioasa pentru o zi obisnuita