Prajitura Padurea Neagra

Prajitura Padurea Neagra

Ingrediente

blat:

- 3 oua oua

- 6 linguri cu zahar zahar

- 6 linguri cu faina faina

- 1 fiola esen?a de rom

- 1/2 plicule? praf de copt

- 1 lingura cu cacao cacao neagra

crema:

- 200 ml frisca lichida

- 150 g iaurt cremos

- 1 plicule? de gelatina

- 3 linguri cu zahar zahar pudra vanilat

- visine visine congelate sau fara samburi din compot

- 1/2 pastaie de vanilie

sirop:

- 150 g zahar zahar

- 200 ml apa

- esenta de rom

ornat:

- 200 g ciocolata ciocolata amaruie

- 100 ml frisca lichida

- 50 gunt unt

- 100 ml frisca batuta cu o lingura de smantana

- visine visine

Mod de preparare

Se prepara blatul: mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam faina cernuta cu cacaoa si praful de copt. Adaugam si esen?a de rom si amestecam bine. Eu am copt blatul intr-o tava cu fundul rotund , lunga de 12/31 cm unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace cam 20-25 minute la foc potrivit. Se face testul scobitorii. Cand e gata se da la racit.

Se prepara siropul: se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa la foc mic pana ce acesta s-a dizolvat. Se da deoparte si se adauga esen?a de rom. Cand s-a racit se insiropeaza blatul taiat in doua.

Pentru crema mixam frisca, apoi adaugam iaurtul, zaharul si semin?ele de vanilie si amestecam bine. Gelatina o hidratam in 100 ml apa, apoi o punem la incalzit pana s-a lichefiat complet (aten?ie sa nu fiarba!), apoi o incorporam in crema.

Forma in care am copt blatul o tapetam cu folie de plastic. Punem jumatate de blat insiropat, apoi toata crema, ingropam an ea visinele, celalalt blat insiropat si acoperin iar cu folie. Dam la rece pana se incheaga crema.

Glazura: punem intr-un vas 150 g ciocolata, toata frisca lichida si untul si ?inem la foc mic amestecand continuu pana ob?inem o crema. Racim pu?in, apoi imbracam prajitura in glazura. Restul de 50 g ciocolata o dam pe razatoare si ornam dupa imagina?ie impreuna cu crema de frisca cu smantana si visine.