Prajitura Mississipi

Prajitura Mississipi

Ingrediente

blat

- 200 gr biscuiti obisnuiti

- 60 grunt unt

- 60 gr ciocolata ciocolata neagra (70% cacao cacao)

crema:

- 180 gr ciocolata ciocolata neagra (70% cacao cacao)

- 180 grunt unt

- 4 oua oua

- 90 gr zahar zahar tos

- 90 gr zahar zahar brun

- 200 ml frisca

topping:

- 200 ml frisca

- 2 linguri zahar zahar pudra

- ciocolata ciocolata rasa

Mod de preparare

Pentru blat trebuie sa sfaramati biscuitii obisnuiti cu un sucitor sau cu robotul de bucatarie, dupa care ii puneti intr-un bol mare. Ciocolata o topiti pe baie de aburi, impreuna cu untul si dupa 2-3 clocote si omogenizare completa, luati de pe foc si raciti usor. Turnati apoi amestecul peste biscuitii sfaramati si amestecati foarte bine. Intr-o forma de tort de 24/26 cm(cu inel detasabil), puneti blatul de biscutiti si nivelati bine.Se pune la frigider si se lasa acolo pana terminati de pregatit crema

Pentru crema topiti ciocolata impreuna cu untul, omogenizati bine si apoi raciti usor. Intr-un bol mare mixati ouale cu cele doua tipuri de zahar pana ce compozitia devine densa si isi dubleaza volumul. Amestecati apoi frisca si mixati putin, la viteza mica. Turnati si crema de ciocolata si mixati citeva minute.

Scoateti forma de tort din frigider si turnati deasupra blatului crema. Dati la cuptor, incins in prealabil, la treapta 4/180 C, pentru aproximativ 45 minute, pana se intareste usor. Dupa ce s-a racit complet adaugati toppingul(mixati bine frisca cu zaharul pudra) si presarati ciocolata rasa.