- 1/2 cana fulgi de ovaz (oats)
- 3/4 cana apa fierbinte (clocotita)
- 1 cana zahar
- 2/3 cani faina
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 ou
- 1/4 cana unt
<> pentru ornat
- 3 linguri unt topit
- 1/3 cana zahar brun
- 1/2 cana nuca de cocos
- 1/2 cana nuci taiate marunt
- 2 linguri de lapte
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 2 plicuri zahar vanilat(amestecate cu nuca de cocos)
- visine din compot (optional)-pentru un gust mai acrisor
Amestecam fulgii cu apa fierbinte si ii acoperim cateva minute. Amestecam restul ingredientelor si la sfarsit amestecam si fulgii. Turnam compozitia intr-o tava de iena sau o tava unsa cu unt (pentru a nu se prinde) si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade. Lasam prajitura in cuptor aprox 25 de minute.
Combinati toate ingredientele pt. ornat si asezati-le peste prajitura scoasa din cuptor. Mai dati la cuptor prajitura cateva minute, pana nuca de cocos devine aurie. (Daca aveti optiunea gril, folositi-o).
O prajitura delicioasa pentru o zi obisnuita