Pogacele fragede cu branza

Pogacele fragede cu branza

Ingrediente

aluatul

- 250 g branza

- 120 gunt unt min 80%

- 100 gunt untura (sauunt unt gras)

- 50 g cascaval cascaval ras

- 250 faina faina

- sare sare

- piper piper (optional)

pentru umplutura

- 100 g cascaval cascaval ras fin

- 50 g seminta floarea soarelui

decor

- 1 ou

- seminte de dovleac

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca branza (eu am folosit branza dulce in amestec cu branza de burduf) cu grasimea si cascavalul ras, sare si piper dupa gust, iar la final se incorporeaza faina.

Va iesi o compozitie moale si lipicioasa. Se pune aluatul intr-o folie alimentara si se pune la frigider peste noapte (aluatul se poate pastra la frigider 3-4 zile).

Aluatul racit se intinde in foaie subtire (3-4 mm grosime), se presara cu cascaval ras si seminte de floarea soarelui.

Foaia de aluat se impatureste in trei, partea stanga peste partea din mijloc iar partea dreapta peste partea din mijloc, apoi treimea de sus peste partea din mijloc si treimea de jos peste partea din mijloc. Se lasa 10 minute sa se odihneasca.

Se intinde din nou aluatul in foaie subtire, se presara cascaval si seminte si se repeta impaturirea, lasand aluatul la odihna 10 minute.

Se intinde aluatul in foaie subtire de 5-6 mm grosime. Cu un pahar cu diametrul de aprox. 4 cm se decupeaza pogacelele care se aseaza in tava pe hartie de copt. Se ung pogacelele cu ou batut si se aseaza semintele de dovleac deasupra.

Se coc pogacelele in cuptorul preincalzit la foc mediu (180 grade) timp de 25-30 minute, pana se rumenesc frumos.