Placinta cu somon si legume

Placinta cu somon si legume

Ingrediente

- foi de placinta

- 4 cartofi cartofi mijlocii

- 3 morcov morcovi

- 100 g telina

- 4 oua oua

- 1 ceapa ceapa

- 1/2 ardei gras ardei gras rosu

- 1 legatura marar

- sare sare, piper piper

- 100 g somon somon afumat

- 3 linguri iaurt gras

Mod de preparare

Fierbem in multa apa cu sare cartofii, morcovul si telina - curatate si taiate bucati - pana cand sunt gata sa fie pasate ca de piure.

Pasam legumele, dar nu foarte fin, ci lasandu-le cu o consistenta usor grunjoasa. Amestecam totul cu somonul taiat cubulete, iaurtul, ouale, ceapa taiata marunt, ardeiul gras taiat cubulete mici si mararul tocat. Asezonam cu sare si piper.

Intr-o forma de copt intindem 3-4 foi de placinta unse cu ulei. Adaugam mixtura de somon si acoperim cu 2 foi de placinta unse cu ulei.

Introducem placinta in cuptorul preincalzit la 180-200 grade timp de 50-60 de minute, pana se rumeneste usor.

Cand e gata scoatem placinta din cuptor si o invelim cu un prosop gros, pentru a se inmuia foile de deasupra.