- foi de placinta
- 4 cartofi mijlocii
- 3 morcovi
- 100 g telina
- 4 oua
- 1 ceapa
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 legatura marar
- sare,
piper
- 100 g somon afumat
- 3 linguri iaurt gras
Fierbem in multa apa cu sare cartofii, morcovul si telina - curatate si taiate bucati - pana cand sunt gata sa fie pasate ca de piure.
Pasam legumele, dar nu foarte fin, ci lasandu-le cu o consistenta usor grunjoasa. Amestecam totul cu somonul taiat cubulete, iaurtul, ouale, ceapa taiata marunt, ardeiul gras taiat cubulete mici si mararul tocat. Asezonam cu sare si piper.
Intr-o forma de copt intindem 3-4 foi de placinta unse cu ulei. Adaugam mixtura de somon si acoperim cu 2 foi de placinta unse cu ulei.
Introducem placinta in cuptorul preincalzit la 180-200 grade timp de 50-60 de minute, pana se rumeneste usor.
Cand e gata scoatem placinta din cuptor si o invelim cu un prosop gros, pentru a se inmuia foile de deasupra.