Placinta cu ficatei de pui si ciuperci

Placinta cu ficatei de pui si ciuperci

Ingrediente

pentru aluat:

• 250 g faina faina alba

• 125 gunt unt sau margarina

• 1 varf de cutit de sare sare

• 3-4 linguri de apa rece

pentru compozitie:

• 500 g ficatei de pui pui

• 4 linguri ulei

• 500 g ciuperci ciuperci

sare sare

piper piper macinat

pentru a acoperi compozitia:

• 4 oua oua

• 100 g cascaval cascaval

• 100 ml smantana

• 1 varf de cutit de sare sare

pentru decor:

• 1 ou

cascaval cascaval ras

Mod de preparare

Prepari aluatul din ingredientele enumerate mai sus si il lasi la frigider 30 de minute.

Tai ficateii de pui si ciupercile in bucatele mici si ii calesti in 4 linguri de ulei. Ii condimentezi dupa gust cu sare si piper si ii lasi la racit. Ungi tava (aprox. 18x30 cm) cu unt si intinzi 1/2 din aluat. Peste foaie pui compozitia de ciuperci si ficatei.

Amesteci ouale cu smantana si sare dupa gust si torni amestecul peste compozitia de ficatei si ciuperci. Peste acestea razi cascaval. Pui a doua foaie de aluat deasupra, acoperi cu oul batut cu putin lapte si introduci placinta la cuptor la 180 grd pentru 40-45 de minute. (se verifica cu o scobitoare cand e gata aluatul).

Scoti placinta si razi putin cascaval pentru a arata cat mai bine si o mai lasi cateva minute la cuptor pana cand se rumeneste putin.

Se serveste calda, cu sos de rosii.