pentru aluat:
• 250 g faina alba
• 125 g unt sau margarina
• 1 varf de cutit de sare
• 3-4 linguri de apa rece
pentru compozitie:
• 500 g ficatei de pui
• 4 linguri ulei
• 500 g ciuperci
• sare
• piper macinat
pentru a acoperi compozitia:
• 4 oua
• 100 g cascaval
• 100 ml smantana
• 1 varf de cutit de sare
pentru decor:
• 1 ou
• cascaval ras
Prepari aluatul din ingredientele enumerate mai sus si il lasi la frigider 30 de minute.
Tai ficateii de pui si ciupercile in bucatele mici si ii calesti in 4 linguri de ulei. Ii condimentezi dupa gust cu sare si piper si ii lasi la racit. Ungi tava (aprox. 18x30 cm) cu unt si intinzi 1/2 din aluat. Peste foaie pui compozitia de ciuperci si ficatei.
Amesteci ouale cu smantana si sare dupa gust si torni amestecul peste compozitia de ficatei si ciuperci. Peste acestea razi cascaval. Pui a doua foaie de aluat deasupra, acoperi cu oul batut cu putin lapte si introduci placinta la cuptor la 180 grd pentru 40-45 de minute. (se verifica cu o scobitoare cand e gata aluatul).
Scoti placinta si razi putin cascaval pentru a arata cat mai bine si o mai lasi cateva minute la cuptor pana cand se rumeneste putin.
Se serveste calda, cu sos de rosii.