Placinta cu carne si legume

Placinta cu carne si legume

Ingrediente

aluatul

- 500g faina faina

- 150gunt unt moale

- 1 ou

- 1 praf de copt

- 2g sare sare

umplutura

- 3 oua oua

- 2 linguri ulei

- 500g carne tocata de vita vita

- 1 ardei gras ardei gras rosu

- 2 fire ceapa ceapa verde

- mazare mazare, conopida, etc

- sare sare, piper piper

- 1 ou pt. uns

Mod de preparare

Aluatul

Untul la temperature camerei se freaca cu oul, se adauga faina amestecata cu praful de copt si sarea si se framanta pana la omogenizare. Se da la rece 30 minute.

Nota: Daca nu aveti timp sa faceti aluatul, se poate folosi aluat pentru foitaj; iese la fel de bun.

Umplutura

Se caleste usor ceapa, se adauga ardeiul taiat cubulete, iar dupa 2 minute se adauga carnea. Se amesteca pe foc mediu pana scade toata zeama lasata de carne. Se adauga mazarea si conopida fierte aldente, sare si piper si se amesteca usor. Dupa ce compozitia se racoreste, se incorporeaza ouale batute.

Intr-o tava cu pereti detasabili (D=22cm), tapetata cu hartie de copt, se intinde 3/4 din aluat, imbracand si peretii formei.

Se toarna compozitia in tava, niveland cu o spatula. Aluatul se taie cu un cutit la distanta de un deget deasupra compozitiei.

Restul de aluat se taie fasii si se aseaza peste compozitie, in forma de grilaj, lasand aprox. 3 mm distanta intre fasii.

Se unge cu oul batut cu putina apa si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade timp de 50-60 minute, pana se rumeneste frumos.

Placinta se taie foarte bine cand este rece.