aluatul
- 500g faina
- 150g unt moale
- 1 ou
- 1 praf de copt
- 2g sare
umplutura
- 3 oua
- 2 linguri ulei
- 500g carne tocata de vita
- 1 ardei gras rosu
- 2 fire ceapa verde
- mazare, conopida, etc
- sare,
piper
- 1 ou pt. uns
Aluatul
Untul la temperature camerei se freaca cu oul, se adauga faina amestecata cu praful de copt si sarea si se framanta pana la omogenizare. Se da la rece 30 minute.
Nota: Daca nu aveti timp sa faceti aluatul, se poate folosi aluat pentru foitaj; iese la fel de bun.
Umplutura
Se caleste usor ceapa, se adauga ardeiul taiat cubulete, iar dupa 2 minute se adauga carnea. Se amesteca pe foc mediu pana scade toata zeama lasata de carne. Se adauga mazarea si conopida fierte aldente, sare si piper si se amesteca usor. Dupa ce compozitia se racoreste, se incorporeaza ouale batute.
Intr-o tava cu pereti detasabili (D=22cm), tapetata cu hartie de copt, se intinde 3/4 din aluat, imbracand si peretii formei.
Se toarna compozitia in tava, niveland cu o spatula. Aluatul se taie cu un cutit la distanta de un deget deasupra compozitiei.
Restul de aluat se taie fasii si se aseaza peste compozitie, in forma de grilaj, lasand aprox. 3 mm distanta intre fasii.
Se unge cu oul batut cu putina apa si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade timp de 50-60 minute, pana se rumeneste frumos.
Placinta se taie foarte bine cand este rece.