Placinta cu carne de pui Floare

Placinta cu carne de pui Floare

Ingrediente

- 2 foi aluat de foitaj

- 500 g carne tocata de pui pui

- 2 linguri ulei

- 1 ceapa ceapa

- 1/2 ardei capia rosu

- 200 ml. suc de rosii rosii

- 4 catei de usturoi usturoi

- sare sare, piper piper

- busuioc

- 1 ou pentru uns

- seminte in si susan

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se celeste in ulei impreuna cu un catel de usturoi marunti, pana se inmoaie.

Se adauga ardeiul taiat cubulete si apoi carnea tocata de pui. Se amesteca din cand in cand pe foc, pana scade zeama si carnea devine alba.

Se adauga sucul de rosii, sare si piper si se fierbe pana scade sucul.

Se opreste focul si se adauga busuioc si usturoiul pisat. Se lasa la racit.

Prima foaie de foitaj se aseaza in tava de aragaz, pe o hartie de copt. Deasupra se pune 1/3 din umplutura in mijlocul foii. Restul de 2/3 din umplutura se aseaza pe marginea foii, sub forma de inel, la 1,5 cm. distanta fata de marginea foii.

Deasupra se aseaza a doua foaie. Se lipesc cele doua discuri pe margine prin presare bine cu furculita. In mijloc se aseaza un castonel cu gura in jos, care sa prinda in interior umplutura din mijloc. Se apasa putin pentru a lipi cele doua foi.

Placinta astfel aranjata se taie, cu un cutit bine ascutit, in 4 sferturi, iar fiecare sfert se taie in 6 parti. Fiecare feliuta rezultata in urma taierii se intoarce la 90 grade. Rezulta astfel o floare cu 24 petale.

Se scoate castronelul din mijlocul placintei, se unge placinta cu oul batut si se presara seminte de in si susan.

Se coace placinta in cuptorul preincalzit la 190 grade (foc mediu) pentru 30-40 minute, pana se rumeneste frumos.

Placinta este foarte frumoasa si foarte gustoasa.