- 9 foi de placinta
- 750 gr. branza dulce
- 2 iaurturi mici (gras)
- 6 oua
- 150 gr. zahar
- vanilie, rom, coaja lamaie
- stafide (facultative)
pentru sos
- jumatate iaurt gras mic
- un ou
- 50 gr. zahar
- vanilie
Batem cu telul bine branza cu un iaurt si jumatate, ouale, zaharul si mirodeniile.
Fiecare foaie de placinta o ungem cu ulei. Suprapunem astfel 3 foi.
Repartizam uniform 1/3 din amestecul de branza peste cele 3 foi. Cine doreste poate presara stafide peste brinza.
Rulam foile cu branza pe latura mai mare si punem ruloul circular intr-o tava rotunda, D=25 cm, unsa bine cu ulei (eventual tapetata cu hartie de copt). Daca folositi o tava de silicon, nu mai este nevoie de hartie de copt.
Facem astfel 3 rulouri pe care le asezam circular in tava (daca aveti o tava mai mica, puneti doar 2 rulouri).
Peste placinta se adauga sosul format din jumatate iaurt batut bine cu un ou, 50 gr. zahar si vanilia.
Se introduce tava in cuptorul incins moderat, la 200 grade, pentru 50 minute (pana se rumeneste frumos)
Dupa ce se racoreste putin, se scoate placinta din tava.