blat
- 300 gr. faina
- 1/2 cub drojdie
- 2 linguri ulei
- 250-300 ml apa calduta
- sare
umplutura
- kaizer, oltenesti, alte mezeluri
- ciuperci
- masline fara samburi
- ardei
- ansoa
- cascaval ras
sos de rosii
- 1 cutie de 200 ml suc de rosii
- 2 linguri ulei
- cimbru, sare,
piper macinat
Se amesteca toate ingredientele pentru blat, se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Se intinde aluatul si se aseaza intr-o tava.
Se pun deasupra mezelurile, ciupercile taiate, maslinele, ardeiul taiat fasii, si cateva bucatele de ansoa.
Se toarna sosul facut din sucul de rosii, uleiul si mirodeniile date intr-un clocot.
Se rade cascaval deasupra si se pune in cuptorul incins la mediu pana se rumeneste putin.
Se serveste calda.