Pateuri melci cu ciuperci

Pateuri melci cu ciuperci

Ingrediente

- 1 foaie foietaj

- 1 bucata ceapa ceapa

- ulei

- 1 cutie ciuperci ciuperci

- 2-3 catei usturoi usturoi

- sare sare, piper piper

- 2 linguri smantana

- marar verde

- patrunjel (frunze)

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga ciupercile taiate din conserva, usturoiul taiat si el marunt, sare si piper.

Se adauga si smantana, mararul si patrunjelul taiat si se fierbe pana se evapora toata zeama lasata de ciuperci.

Aluatul de foietaj se intinde putin cu sucitorul dupa care se taie pe jumatate. Compozitia de ciuperci se imparte si ea pe jumatate si se distribuie pe foietaj.

Aluatul se ruleaza si se taie in bucati de 2 cm grosime. Se pun in tava tapeta cu hartie de copt.

Se coc in cuptorul preincalzit, la 200 de grade in primele 10 minute, apoi la 180 grade, pana se rumenesc frumos la suprafata.