- 400 g aluat foitaj
- 1 mar mare (2 mere mici)
- 2-3 fire ceapa verde
- 1 lingura rasa zahar brun
- cascaval afumat
- 1 ou
- sare,
piper
Merele se curate si se taie cubulete mici
Ceapa verde se taie marunt
Se amesteca cubuletele de mere cu ceapa verde, zaharul brun, sare si piper.
Foaia de aluat se taie in 12 (4x3) patrate. Fiecare patrat se taie pe diagonala si rezulta 24 de triunghiuri.
Colturile mai lungi ale triunghiurilor se ung cu ou batut, in mijloc se pune o gramajoara de mere cu ceapa, peste care se aseaza o bucatica de cascaval afumat (am folosit cascaval afumat Hochland – 8 felii, fiecare felie taiata in trei si pliata in doua).
Colturile triunghiurilor unse cu ou se suprapun peste cascaval (oul ajuta la lipirea colturilor de aluat).
Pateurile se aseaza in tava pe o foaie de copt, se ung cu ou batut si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 15-20 minute pana se rumenesc frumos.
Pateurile sunt bune atat calde cat si reci