- 1 foaie de aluat foietaj
- 200g ciuperci
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei
- condimente ( sare,
piper)
- 1 ou sau ulei de masline
Preparam din ciuperci, ceapa, ulei si condimente o umplutura de ciuperci.
Intindem foaia de aluat pe suprafata de lucru.
Cu ajutorul unui pahar decupam discuri din foaia de aluat.
Pe jumatate din discurile decupate adaugam cca. 1 lingurita cu varf de umplutura de ciuperci. Asezati umplutura pe centru astfel incat marginea sa ramana libera.
Asezam discurile de aluat neumplute peste cele umplute - ca un soi de capac
Sigilam marginea pateurilor cu ajutorul unei furculite Apasati usor cu furculita de-a lungul marginilor astfel incat cele 2 foi de aluat suprapuse sa se intrepatrunda usor.
Asezam pateurile in tava pe o foaie de copt si le ungem cu ou batut.
Introducem tava in cuptorul preincins la 200 grade Celsius si lasam la copt pana cand se rumenesc usor
Pateurile sunt gata. Se pot servi calde sau reci.