- 200 gr spaghete
- 200 gr sunca
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 ardei gras rosu
- 250 ml suc de rosii
- 2-3 catei de usturoi
- oregano, busuioc
- sare si
piper dupa gust
- boia iute/dulce
- un varf de lingurita de zahar
- parmzan ras
Taiem sunca bucatele si o punem pe foc in 2 linguri de ulei de masline, adaugam ardeiul gras taiat cubulete.
Lasam aprox 5-6 min sa se rumeneasca putin, turnam peste sunca sucul de rosii, adaugam apoi usturoiul tocat marunt si mirodeniile. Lasam la fiert la foc mic timp de aprox 20-25 min si adaugam la sfarsit un varf de lingurita de zahar.
Adaugam sare si piper dupa gust.
Pastele fierte conform instructiunilor de pe ambalaj, le scurgem de apa, le trecem scurt printr-un jet de apa rece si le turnam peste sos. Amestecam bine sosul cu pastele.
Le sevim calde, cu parmezan ras deasupra.