• 750 g branza dulce de vaci
• 6 oua
• 200 g zahar
• 200 g smantana
• 50 g unt
• 100 g faina
• 60 g gris
• 150-200 g stafide si fructe confiate
• un varf de lingurita de sare
• coaja de la o lamaie
• coaja de la o portocala mica
• vanilie
Prima data punem stafidele la hidratat in apa calda pentru 20 de minute.
Acoperim cu hartie de copt o forma rotunda cu pereti detasabili de 24 cm.
Intr-un bol batem ouale cu zaharul pana ce acesta se topeste, adaugam smantana, branza de vaci, untul topit si racit, aromele, sarea, faina si grisul.
La final incorporam stafidele scurse foarte bine pe hartie absobanta si fructele confiate.
Turnam compozitia in tava (unsa cu unt si tapetata cu pesmet) si coacem pasca 50-60 de minute la 170 -180°C. Se face testul cu scobitoarea pentru siguranta.
Daca se rumeneste prea tare desupra si inca nu este coapta,acoperiti-o cu o folie de aluminiu.
Scoateti pasca fara aluat din forma si taiati-o abia dupa ce s-a racit foarte bine.
Pofta buna !