Pandispan cu mere si caramel

Pandispan cu mere si caramel

Ingrediente

- 10-12 meremere

- zeama de la 1/2 lamaie lamaie

- 5 linguri de zahar zahar

- 50 gunt unt

- 3 oua oua

- 3 linguri zahar zahar

- zeama de la 1/2 lamaie lamaie

- 3 linguri de ulei sau iaurt

- 3 linguri faina faina

Mod de preparare

Se curata merele de cotor si de coaja, se taie felii subtiri si se amesteca cu zeama de la 1/2 de lamaie.

Intr-o tava dreptunghiulara (20x30 cm) se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar. Zaharul caramel se intinde pe fundul tavii si putin pe margini .

Cand caramelul s-a racit, se aseaza pe fundul tavii feliile de mere. Deasupra se pune untul taiat bucatele.

Se da la cuptor, la foc potrivit, pana se inmoaie merele. Dupa ce s-au copt merele se scoate tava din cuptor.

Intre timp se face pandispanul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si zeama de lamaie. Se bat albusurile in continuare bine, se incorporeaza galbenusurile frecate cu uleiul (sau iaurtul) si apoi faina cernuta.

Se toarna aluatul peste mere si se da la cuptor pana se rumeneste usor (se incearca cu scobitoarea).

Se desprinde prajitura de pe marginea tavii (cu un cutit) si se rastoarna pe o tava sau un fund de lemn, cat inca este calda.

Prajitura se taie dupa ce se raceste.