- 2 cani faina
- 1 praf de copt
- 1 lingurita sare
- 150 g unt rece
- 1 cana (250 g) frisca lichida
- 2 oua
- 100 g branza ceddar
- 1 legatura de marar
- 1 ou pentru uns
Se pune intr-un bol faina, praful de copt, sarea si se amesteca.
Untul rece din frigider se taie cuburi si se amesteca cu faina, pana se formeaza niste graunte cat bobul de mazare.
Frisca lichida se amesteca bine cu 2 oua si se incorporeaza in faina cu untul, fara a amesteca prea mult.
Branza Ceddar se da pe razatoarea mare, se amesteca cu mararul si putina faina pentru a nu se lipi si se incorporeaza usor in aluat.
Rezulta un aluat lipicios care se pune pe masa presarata bine cu faina si se intinde o foaie groasa de 2 cm, folosin faina pentru a nu se lipi.
Se taie cercuri, patrate sau triunghiuri, dupa preferinta, se pun in tava pe o foaie de copt, se ung cu ou batut si se coc la foc potrivit 25 minute, pana se rumenesc usor.
Sunt pufoase si foarte gustoase.