Paine cu faina integrala si seminte

Paine cu faina integrala si seminte

Ingrediente

- 200 g faina faina integrala

- 300 g faina faina alba

- 50 g seminte amestec

- 350 ml apa calduta

- 1/2 lingura zahar zahar

- 10 g drojdie

- 2 linguri ulei

- 1/2 lingura sare sare

- seminte de floarea soarelui si dovleac pentru decor

Mod de preparare

Se amesteca faina integrala cu faina alba.

Se pune intr-un castron drojdia cu zaharul, 3 linguri faina si putina apa calduta, se amesteca si se lasa la crescut.

Se adauga restul de faina si apa calduta, se amesteca adaugand uleiul si sarea.

Se framanta bine aprox. o jumatate de ora (eu am folosit robotul de bucatarie).

Se pune aluatul intr-un castron uns cu ulei, acoperim cu folie alimentara si se lasa la crescut, intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Se rastoarna aluatul pe masa si se imparte in doua. Se intinde cu mana fiecare bucata intr-un dreptunghi, se presara cu amestecul de seminte (susan, in, floarea soarelui, dovleac, etc.) si se ruleaza. Rezulta doua rulouri care le impletim.

Pe un fund de lemn imprastiem seminte de floarea soarelui si dovleac.

Painea o udam cu apa, o tavalim prin seminte si o asezam intr-o tava de cozonac.

Se mai lasa la crescut 15-20 minute, dupa care o ungem cu galbenus de ou (facultativ) si o introducem in cuptorul incins la 180 grade (foc mediu spre mic) pentru aprox. 60 minute, pana se rumeneste frumos.

Painea se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop si se lasa la racit.

Painea este foarte pufoasa si gustoasa.