Orez picant cu carnati

Orez picant cu carnati

Ingrediente

2 cepe rosii rosii

2 catei usturoi usturoi taiati marunt

ardei rosu taiat bucatele

carnat usor picant, bucatele

orez - 1 cana

5 cani apa (supa) fierbinte

sare sare si piper piper

boia dulce/picanta

patrunjel tocat

Mod de preparare

Ceapa rosie taiata pestisor si usturoiul maruntit se calesc putin in ulei, se adauga apoi carnatul taiat bucati si ardeiul si se calesc cateva minute.

Se adauga orezul, se lasa pe foc 1-2 min amestecand periodic.

Se completeaza cu supa sau apa fierbinte si se fierbe acoperit, pana cand orezul este aproape gata (orezul nu trebuie sa fie fiert complet si trebuie sa fie mai zemos)

Se potriveste gustul de sare, piper si boia

Se adauga patrunjel tocat din belsug

Se amesteca usor si se inchide focul

Se lasa acoperit pana cand orezul se umfla si inghite tot lichidul.