- 1 cana de orez
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 catel usturoi taiat marunt
- 2 linguri de ulei
- 1/2 ardei gras rosu si galben taiat bastonase
- 1 morcov taiat rondele
- o mana de mazare (congelata)
- 5 cani supa sau apa fierbinte
- 1 legatura de patrunjel
- sare, piper, 1 catel de usturoi pisat
Ceapa si usturoiul se inmoaie putin pe foc in 2 linguri de ulei, se adauga ardeiul si morcovul taiate, mazarea si se mai lasa putin pe foc sa se inmoaie. Se adauga orezul si se amesteca pe foc un minut. Se pune supa sau apa fierbinte, se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic.
Orezul nu trebuie fiert complet, trabuie sa mai aibe zeama. Se inchide focul, se adauga patrunjelul tocat, sare, piper si un catel de usturoi pisat, se amesteca usor si se pune capacul.Orezul se umfla si inghte tot lichidul.