- 200 g ciocolata neagra
- 50 g unt
- 250 g sfecla rosie cruda
- 4 oua mari
- 150 g zahar brun
- 120 g migdale macinate
- 1 praf de copt
- 1 lingura cacao
glazura de ciocolata
- 100 g ciocolata neagra
- 50 g unt
- 3 linguri frisca lichida sau lapte
Punem intr-un bol mare sfecla rasa pe razatoarea mare.
Incorporam in sfecla 4 galbenusuri, zaharul, migdalele, praful de copt si cacaoa
Ciocolata impreuna cu untul punem pe foc in bain-marie pana devine ca o crema si o amestecam cu sfecla.
Albusul il batem spuma foarte tare si il incorporam usor in compozitie.
Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si o coacem in cuptorul incins la 180 grade timp de 50 minute (facem testul cu scobitoarea).
Scoatem negresa din cuptor si o lasam sa se odihneasca 5-10 minute, dupa care o taiem in patrate.
In acest timp, punem pe foc mic ciocolata, untul si frisca lichida si amestecam pana devine o crema lucioasa, dupa care o turnam peste negresa.
Lasam negresa la racit in tava.