Negresa cu sfecla rosie

Negresa cu sfecla rosie

Ingrediente

- 200 g ciocolata ciocolata neagra

- 50 gunt unt

- 250 g sfecla rosie cruda

- 4 oua oua mari

- 150 g zahar zahar brun

- 120 g migdale macinate

- 1 praf de copt

- 1 lingura cacao cacao

glazura de ciocolata ciocolata

- 100 g ciocolata ciocolata neagra

- 50 gunt unt

- 3 linguri frisca lichida sau lapte lapte

Mod de preparare

Punem intr-un bol mare sfecla rasa pe razatoarea mare.

Incorporam in sfecla 4 galbenusuri, zaharul, migdalele, praful de copt si cacaoa

Ciocolata impreuna cu untul punem pe foc in bain-marie pana devine ca o crema si o amestecam cu sfecla.

Albusul il batem spuma foarte tare si il incorporam usor in compozitie.

Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si o coacem in cuptorul incins la 180 grade timp de 50 minute (facem testul cu scobitoarea).

Scoatem negresa din cuptor si o lasam sa se odihneasca 5-10 minute, dupa care o taiem in patrate.

In acest timp, punem pe foc mic ciocolata, untul si frisca lichida si amestecam pana devine o crema lucioasa, dupa care o turnam peste negresa.

Lasam negresa la racit in tava.