- 200 g. ciocolata neagra
- 150 g. unt moale
- 200 g. zahar
- 3 oua
- 150 g. faina
- 1 praf de copt
- 125 g. ciocolata alba
- 125-250 g. zmeura
Se topeste ciocolata neagra cu untul, se adauga zaharul, ouale pe rand amestecand dupa fiecare, apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Ciocolata alba se taie bucatele si se incorporeaza in aluat, dupa care se adauga zmeura (proaspata sau congelata) amestecand usor.
Se toarna compozitia intr-o tava de aprox. 18x30 cm. tapetata cu hartie de copt.
Se introduce negresa in cuptorul incins la 175 grade timp de 40-50 minute (se face testul cu scobitoarea)
Dupa ce s-a racit complet, se scoate negresa din tava cu ajutorul hartiei de copt.
Negresa se poate orna cu ciocolata alba topita impreuna cu putin unt si un strop de lapte.