- 2 oua
- 60 ml lapte
- 50 gr. unt
- 100 gr. ciocolata neagra
- 120 gr. zahar
- 80 gr. faina
- 1 plic praf de copt
- 24 biscuiti oreo
glazura
- 200 gr. ciocolata
- 200 ml. frisca lichida
Se topeste ciocolata cu untul si laptele pe bain marie.
Batem cu telul ouale cu zaharul si se amesteca cu ciocolata topita.
Incorporam faina cu praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava 30x20cm tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade, 7 minute.
Se scoate tava din cuptor si se aseaza desupra biscuitii cu un spatiu mic intre ei, pe toata suprafata.
Se introduce din nou tava in cuptor pentr aprox. 20 minute.
Glazura se prepara prin topirea ciocolatei pe bain-marie, la care se adauga frisca lichida, amestecand pana la omogenizare.
Se distribuie glazura pe intreaga suprafata a prajiturii si se lasa la racit.