- 250 g nuca maruntita
- 250 g zahar tos
- 200 g unt moale
- 150 g zahar pudra
- 150 ml apa
- 4 oua
- 3 foi napolitana
Untul se mixeaza cu zaharul pudra pana devine ca o crema. Se adauga ouale pe rand, maxand dupa fiecare.
Separat, intr-o cratita se pune zaharul si apa si se lasa pe foc pana se topeste zaharul si se formeaza bule. Focul se micsoreaza si se fierbe pana cand zaharul se caramelizeaza.
Peste caramel se adauga amestecul de unt, amestecand cu telul pe foc pana se topeste tot zaharul si crema de caramel se ingroasa (dureaza aprox. 5 minute).
Se opreste focul si se adauga nuca maruntita, amestecand bine.
Cand crema se racoreste putin, se ia jumatate si se intinde pe o foaie de napolitana. Se aseaza deasupra a doua foaie de napolitana, se preseaza peste nuca si se intinde deasupra restul de crema. Se pune a treia foaie de napolitana si se preseaza bine.
Peste prajitura de napolitana se pune un fund de lemn peste care se aseaza o greutate, pentru a mentine napolitana presata. Se introduce in frigider cateva ore pentru a se intari crema.
Napolitana se taie dupa ce s-a racit bine.